Bivši zamenik načelnika SBPOK-a ostaje u pritvoru

Bivši zamenik načelnika SBPOK-a ostaje u pritvoru

Goran Papić (foto: skrinšot Pink)

Bivšem zameniku načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Goranu Papiću, osumnjičenom za trgovinu uticajem, sud je danas produžio pritvor za mesec dana. Papiću se stavlja na teret da je uticao da se oduzeto blindirano vozilo vrati Marku Miljkoviću, saradniku Veljka Belivuka.  

Piše: Bojana Pavlović

Kako se navodi u saopštenju, sud je na zahtev tužioca Papiću produžio pritvor za mesec dana „radi prikupljanja dokaza koji iz opravdanih razloga nisu prikupljeni“ bez preciziranja koji su razlozi u pitanju. Papić ima prava da se žali na ovo rešenje.

Papićev branilac Branislav Tapušković nije želeo da komentariše za KRIK ovu odluku suda pošto, kako je rekao, njegovom kljentu još nije uručeno rešenje. 

Papić je uhapšen prošlog meseca zbog trgovine uticajem. On je, kako se sumnja, u aprilu 2020. kao načelnik SBPOK-a zahtevao od rukovodioca Policijske uprave Beograda Milenka Munižabe da blindirano vozilo, koje je policija oduzela, vrati Marku Miljkoviću, saradniku Veljka Belivuka. Vozilo je istog dana i vraćeno.

Miljković je u februaru uhapšen kao član kriminalne grupe koju je predvodio Veljko Belivuk. Istraga protiv grupe još traje, a na teret im se stavljaju ubistva, otmice, nedozvoljeno nošenje oružja i trgovina drogom.

Papić se branio tvrdeći da je sve radio po nalogu tadašnjeg ministra policije Nebojše Stefanovića zbog čega je njegov advokat predložio da u istrazi budu saslušani Stefanović i šef Sektora unutrašnje kontrole Dejan Kovačević.

Papićevo ime postalo je poznato javnosti 2019. kada ga je Dejan Pejović, vlasnik lokala na Voždovcu, optužio da ga je pretukao. Pejović je tvrdio da je Papić kum Stefanovića.

Tužilaštvo je bilo odbacilo Pejovićevu krivičnu prijavu protiv Papića, ali je kasnije ipak uvažilo žalbu i nastavilo da vodi postupak jer je Pejović u međuvremenu došao do snimaka sigurnosnih kamera na kojima se vidi kako ga Papić tuče. Više o ovom slučaju pročitajte u posebnom tekstu.

Comments are closed.