Bivši policajac optužen za učešće u ubistvu u Novom Sadu

Bivši policajac optužen za učešće u ubistvu u Novom Sadu

Više tužilaštvo u Novom Sadu (foto: ns.vi.jt.rs)

Bivši policajac Dalibor Bogdanović zvani Boća optužen je da je učestvovao u ubistvu MMA borca Uroša Stefanovića u septembru prošle godine u Novom Sadu, kada je ranjen i Goran Kovačević Goranac, saopštilo je novosadsko Više tužilaštvo. Bogdanović je bio u bekstvu do pre dva dana, kada se predao policiji.

Piše: Jelena Radivojević

Bogdanović se predao policiji u sredu uveče posle više od šest meseci bekstva u kome je bio od ubistva Uroša Stefanovića početkom septembra prošle godine. Viši sud u Novom Sadu odredio mu je pritvor zbog opasnosti od bekstva i ponavljanja krivičnog dela, ali i zbog toga što su građani bili uznemireni. On je, kako je saopštilo tužilaštvo, danas i optužen zbog učešća u ubistvu i nedozvoljenog posedovanja i nošenja oružja.

Osim njega, optužen je još jedan muškarca koji se predao policiji nedugo nakon ubistva i od tada je u pritvoru, a koji je navodno vozio automobil iz kog je pucano.

Dvadesetsedmogodišnji Uroš Stefanović ubijen je u  septembru prošle godine kada je sa Goranom Kovačevićem Gorancem, čiji je telohranitelj bio, ušao u pasaž u novosadskoj Cankarevoj ulici. Kako je pisao portal Radio 021 za njima je uleteo automobil „pežo“ iz kog je pucano na Stefanovića i Kovačevića.

Stefanović, koji je bio MMA borac, telom je zaštitio Kovačevića, nakon čega je upucan i preminuo na licu mesta. Kovačević je prošao sa povredom ruke.

Iako je policija nedugo nakon pucnjave objavila da je rasvetlila ubistvo i uhapsila 13 ljudi, tužilaštvo ih je ubrzo demantovalo, navodeći da osumnjičeni nisu uhapšeni.

Nekoliko dana kasnije za Bogdanovićem je raspisana poternica. 

Bogdanovića su, prema pisanju portala 021, četiri puta pokušali da likvidiraju. Između ostalog, pre dve godine je teško ranjen kada je podmetnut eksploziv ispod njegovog džipa. U zgradi u kojoj je živeo, prošle godine je pronađen eksploziv, piše ovaj novosadski portal.

Comments are closed.