Uhapšeno 79 osoba, među kojima i bivši ministar Slobodan Milosavljević

Uhapšeno 79 osoba, među kojima i bivši ministar Slobodan Milosavljević

Nebojša Stefanović (foto: J.Vasić)

U  jutrošnjoj policijskoj akciji „Rezač“ širom Srbije zbog korupcije je uhapšeno 79 osoba, a za pet osoba se traga.

Piše: Bojana Pavlović

Ministar policije Nebojša Stefanović na konferenciji za novinare izjavio je da je akcija sprovedena u cilju sprečavanja finansijskog kriminala i korupcije, kao i zloupotreba u državnim organima.

Među uhapšenima su uglavnom bivši i sadašnji državni funkcioneri – ministar, pomoćnici ministra, direktori javnih preduzeća, predsednici opština. Uhapšeni su članovi različitih političkih partija. Ministar je precizirao da su uhapšeni zbog korupcije u 20 različitih slučajeva.

Kako saznaje KRIK, među uhapšenima su: Slobodan Milosavljević, bivši ministar trgovine, turizma i usluga, Dušan Protić koji je bio na mestu pomoćnika i zamenika ministra u nekoliko ministarstava (poljoprivrede, pravde, trgovine), Zorana Marković, bivša direktorka Agencije za borbu protiv korupcije, Nenad Komatina, bivši gradski sekretar za urbanizam i građeviske poslove, Dejan Čokić, bivši predsednik opštine Mladenovac, Milanka Jezdimirović, direktorka „Dunav osiguranja“, Miroslav Lazović, bivši direktor SRC „Pionirski grad“, Zoran Radoman, pokrajinski sekretar za finansije, Zoltan Bilicki, predsednik opštine Ada. Među uhapšenima je i biznismen Željko Žunić, vlasnik kompanije „Beohemija“.

Bivši funkcioneri i državni službenici uhapšeni su zbog različitih krivičnih dela pranja novca, zloupotrebe položaja, falsifikovanja isprava, navođenja na overavanje neistinitog sadržaja, primanja mita, nesavesnog rada u službi i zloupotreba sa javnim nabavkama.

Stefanović je istakao da materijalna šteta naneta budžetu Srbije, Vojvodine i državnim preduzećima iznosi sedam milijardi i 800 miliona dinara, što je više od 100 miliona evra.

Ministar policije je rekao da je reč o vrlo čvrstim dokazima, istakavši da su istrage vođene u različitim periodima, ali finalizacija je obavljena poslednjih godinu dana.

4 Comments

 1. Vuk Mujović kaže:

  7.8 Milijardi dinara je 100 miliona evra!? Svaka čast Vučiću ako je evro ponovo 65 dinara ali ovi žuti lopovi u menjačnicama to neće da priznaju!

  • Vladimir Đ kaže:

   Prva stvar koja mi je zaparala pogled je ova matematička iluzija.
   7,8milijardi din. > 100miliona €.

  • Nex kaže:

   Odnosi se i na ranije periode kada je kurs bio niži.

 2. winter kaže:

  Kada ce na red doci, I opstina Plandiste….. ima, materijala…ima!!!