Belivuk u pritvoru do avgusta

Belivuk u pritvoru do avgusta

Foto: N1

Veljku Belivuku, osumnjičenom da je krajem januara u centru Beograda ubio Vlastimira Miloševića, Apelacioni sud odredio je tri meseca pritvora.

Piše: Bojana Pavlović

Belivuk je u pritvoru od 4. februara kada je uhapšen, a po rešenju Apelacionog suda pritvor mu ističe u avgustu.

Miloševićevo telo sa prostrelnom ranom na glavi pronađeno je na tramvajskim šinama u Ulici Kraljice Marije u centru Beograda. Nekoliko dana kasnije, policija je uhapsila Veljka Belivuka, jednog od najbližih prijatelja vođe navijača Partizana i osuđenog narko-dilera Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi koji je ubijen u oktobru prošle godine.

Početkom meseca uhapšen je još jedan osumnjičeni u ovom slučaju Marko Miljković koji je, navodi policija, kupio automobil koji je korišćen prilikom ubistva.

O motivima ubistva zasad se samo nagađa.

Belivuk je sa Stankovićem bio jedan od vođa grupe navijača Partizana pod imenom „Janjičari“. Ova grupa huligana, koju su činili uglavnom bivši navijači drugih klubova, preuzela je do kraja 2013. južnu tribinu od do tada vodeće grupe „Alkatraz“.

Belivuk je više puta osuđivan – zbog prebijanja mladića ispred splava „BlayWatch“ gde je radio kao šef obezbeđenja osuđen je na pet meseci i 15 dana zatvora. Bio je umešan i u demoliranje kafića „Holivud“ koji je bio u vlasništvu Aleksandra Vavića, jednog od vođa supraničke navijačke grupe. Krivična prijava protiv njega u ovom slučaju je odbačena.

Javnost je za Belivuka čula krajem aprila prošle godine nakon prebijanja članova obezbeđenja direktora Partizana Miloša Vazure na parkingu ispred stadiona što su snimile sigurnosne kamere.

Iako se na snimku vidi nasilno prebijanje, Belivuk i još jedan član grupe sklopili su sporazum sa tužilaštvom. Belivuk je osuđen na godinu dana kućnog zatvora. Na sudu se branio tvrdeći da je bio isprovociran i da mu prebijeni psovao mrtvu majku.

Presuda mu je izrečena krajem septembra, što znači da je u trenutku ubistva Miloševića, Belivuk trebalo da ne napušta stan. On, međutim, tada još nije počeo da služi kaznu.

Pročitajte: Sud Saletu Mutavom 12 puta odložio zatvor

Comments are closed.