Belgijski „Le Soir“ piše o napadu na Dojčinovića

Belgijski „Le Soir“ piše o napadu na Dojčinovića

U današnjem izdanju najpoznatijeg belgijskog dnevnog lista „Le Soir“ objavljen je tekst o medijskom napadu na urednika KRIK-a Stevana Dojčinovića.  

Izvor: Le Soir

U tekstu se navodi da je neobjavljeno istraživanje KRIK-a o imovini premijera Srbije Aleksandra Vučića i njegove porodice izazvalo preventivni napad tabloida bliskog režimu. Belgijski list piše da je tabloid Dojčinovića nazvao francuskim špijunom.

„Ništa novo u odnosu na srpski standard, ali ovaj put novinar Stevan Dojčinović je bio praćen, prisluškivan i fotografisan sa izvorom iz sveta kriminala i to najverovatnije od stane srpske bezbednosne službe BIA. Fotografija je osvanula u tabloidu uz tvrdnju da novinar radi za mafiju. Klevetanje novinara manje je značajno u odnosu na zloupotrebu službi bezbednosti u svrhu diskreditovanja novinara. Jer je jedino presretanjem i prisluškivanjem razgovora koje je obavljala BIA, tabloid mogao da dođe do podataka šta će objaviti istraživačka redakcija, kao i ko su njihovi izvori. Ovakav napad izlaže riziku živote samih novinara, ali i njihovih izvora“, piše „Le Soir“.

„Le Soir“ navodi i da je Dojčinović kao novinar pokrivao teme iz oblasti organizovanog kriminala i trgovine narkoticima i sarađivao sa novinarima njihovog lista prilikom rada na priči „Gospodari heroina” koja je pratila put grama heroina od Avganistana do Šarlroa.

 

1 Comment

  1. Неле kaže:

    Веома вас подржавам и желим потпун успех у истрагама које спроводите, не само о имовинама Премијера него и о осталима за које се сумња да уништавају средства државе и народа у Србији ради личне користи.У суштини то је веома лако доказивати преко пореских служби и прописа али ви све то морате да истражујете изокола јер је неспорно да они којима је то законска обавеза и за то су и плаћени, не раде. Све најбоље, а то шта сте ви приватно и шта вам је преокупација ме нимало не интересује нити умањује ваше резултате до којих ћете вероватно доћи.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *