Beko: Zdravković može biti napadač

Beko: Zdravković može biti napadač

Milan Beko rekao je danas u tužilaštvu da bivši član zemunskog klana Aleksandar Zdravković može da bude osoba koja je u novembru 2014. pokušala da ga ubije.

Piše: Bojana Pavlović

Beko je rekao da ga Zdravković veoma podseća na osobu koja je na njega ispalila četiri metka kada se kolima zaustavio ispred kapije svoje kuće na Senjaku.

Bekov advokat Zdenko Tomanović naveo je da je Zdravković sa lisicama na rukama uveden u istu prostoriju gde je bio Beko pre nego što je on dao iskaz i da je to suprotno interesima istrage.

Dodao je i da tužilaštvo nije omogućilo da se izvrši prepoznavanje osumnjičenog čime se stvaraju uslovi da napadači na Beka prođu nekažnjeno.

Zdravkovićeva advokatica Milica Colić Kravarski, međutim, tvrdi da Beko njenog branjenika ipak nije prepoznao kao napadača.

„Beko je rekao da pucač nije imao nikakve posebne karakteristike, a da ih nema ni Aleksandar Zdravković, pa da u tom smislu i on može biti napadač“.

Krajem septembra izjave u tužilaštvu dali su i Bekovi vozači Dragan Dragaš i Bojan Mančić koji Zdravkovića nisu prepoznali kao pucača jer su, kako su naveli, napadača videli s leđa.

Zdravković je uhapšen u julu ove godine. Na saslušanju je negirao da je umešan u napad i naveo da Beka ne poznaje. Zdravković je bivši član zemunskog klana koji je 2003. bio optužen da je učestvao u otmici, ali je oslobođen u nedostatku dokaza.

Slučaj Adrovac

Posle napada na Beka u novembru 2014, na licu mesta pronađene su čaure metaka na kojima su bili tragovi DNK čija je analiza dovela do Maje Adrovac. Ona je optužena za pomaganje u pokušaju ubistva, ali je sud utvrdio da nema dokaza da je svesno pomogla napadaču na Beka i oslobodio je svih optužbi.

Beko je tada svedočio o ovom događaju i ispričao da je napad bio spretno izveden, a napadač hladnokrvan i uporan.

„Izvršilac miran, uradio je sve što je mogao“, opisao je Beko i dodao da je ponašanje pucača ukazivalo na to da je reč o profesionalcu.

On je tada rekao da je video napadača, ali da ne bi mogao da ga prepozna.

„Ali možda, ukoliko mi pokažete neke fotografije, bih mogao da se prisetim“, naveo je tada i istakao da nadležni organi zbog nedostatka hrabrosti nisu do kraja istražili ovaj slučaj.

Pročitajte sve vesti o pokušaju ubistva Milana Beka.

Comments are closed.