Agencija: Slučaj Vulin više nije u našoj nadležnosti

Agencija: Slučaj Vulin više nije u našoj nadležnosti

Agencija za borbu protiv korupcije uradila je sve što je mogla u slučaju kupovine stana ministra Aleksandra Vulina i slučaj je sada u nadležnosti drugih državnih organa, rekla je novoizabrana direktorka Agencije Majda Kršikapa. Dodala je da neće da komentariše odluku tužilaštva o obustavljanju postupka.

Piše: Nataša Marković

„Zatvoren je slučaj, da li se mirimo ili ne to bi bilo moje lično mišljenje. Mi moramo da postupamo u okviru nadležnosti koje imamo. Nemamo drugih mehanizama osim da neki drugi državni organi preuzme dalje sprovođenje odgovarajućih radnji“, rekla je Krišikapa za N1.

Ona je dodala da ne zna da li je odluka tužilaštva o obustavljanju istrage dostavljena Agenciji i da će to proveriti.

„Agencija deluje tako što svojim izveštajima podstiče državne organe da preduzimaju radnje iz njihove nadležnosti“, objasnila je Kršikapa dodavši da je na državnim organima da provere „da li postoje nadležnosti u okviru drugih organa koji treba da preuzimaju dalje radnje“.

Na pitanje KRIK-a da li će Agencija izveštaj o imovini ministra Aleksandra Vulina proslediti još nekom državnom organu Kršikapa je rekla da za sada to neće učiniti.

Podsetimo, u izveštaju koji je Agencija za borbu protiv korupcije u decembru 2015. godine dostavila Tužilaštvu za organizovani kriminal navedeno je da ministar odbrane Aleksandar Vulin ne može da dokaže poreklo više od 200.000 evra kojima je kupio stan na Zvezdari.

Vulin je Agenciji dao neuverljivo objašnjenje da je novac pozajmio od suprugine tetke iz Kanade. Zbog sumnje da je počinio neko krivično delo, Agencija ga je prijavila tužilaštvu koje je dve godine kasnije obustavilo postupak.

Detalje izveštaja Agencije pročitajte u posebnoj priči.

1 Comment

  1. lissac kaže:

    Jedva cekam prvu emisiju KESICA …….