Agencija: Proverićemo slučaj Radojičić

Agencija: Proverićemo slučaj Radojičić

Zoran Radojičić (foto: printskrin)

Agencija za borbu protiv korupcije najavila je da će proveriti da li će pokrenuti postupak protiv Zorana Radojičića jer nije prijavio nelegalnu kuću na Zlatiboru, kako je otkrio KRIK.

Piše: Jelena Radivojević

„Obaveštavamo Vas da će Agencija za borbu protiv korupcije započeti postupak utvrđivanja činjenica da li eventualno postoje uslovi za pokretanje postupka, u skladu sa zakonom“, piše u odgovoru Agencije novinarima KRIK-a.

Novinari KRIK-a pitanja su poslali pošto su otkrili da je Radojičić, direktor dečje klinike u Tiršovoj i prvi na listi Srpske napredne stranke na proteklim beogradskim izborima, nelegalno sagradio kuću na Zlatiboru, a dozvolu za gradnju zatražio tek kada je postao prvi na listi SNS-a.

Kuća na Zlatiboru

KRIK je otkrio i da u njegovom imovinskom kartonu objavljenom na sajtu Agencije nije spomenuta kuća na Zlatiboru, ali ni druga imovina – plac na kojem je kuća sagrađena i stan u centru Beograda.

Podsetimo, nakon što su novinari KRIK-a pred objavljivanje priče Agenciji poslali pitanja u vezi sa Radojičićevom imovinom, ova institucija je preko noći izmenila njegov imovinski karton – sledećeg jutra objavljen je novi karton sa svim podacima. Agencija je otišla i korak dalje – podatke o zemlji i stanu dodala je i u njegove imovinske kartone iz 2015. i 2016. godine.

Ostalo je nejasno po kom osnovu Agencija može retroaktivno da menja informacije u već objavljenim imovinskim kartama funkcionera jer su iz ove ustanove nejasno odgovorili na pitanje KRIK-a o tom postupku.

Lista predvođena Radojičićem osvojila je najveći broj glasova na proteklim lokalnim izborima u Beogradu.

Priču o tome kako je Agencija „očistila“ imovinski karton Radojičića pročitajte ovde.

Radojičićev imovinski karton u našoj Bazi imovine političara pogledajte ovde.

Comments are closed.