Agencija pokrenula postupak protiv Nikole Ristića

Agencija pokrenula postupak protiv Nikole Ristića

Nikola Ristić (foto: beograd.rs)

Protiv načelnika beogradske Komunalne policije Nikole Ristića, Agencija za borbu protiv korupcije u ponedeljak je pokrenula postupak jer nije dostavio podatke o imovini i prihodima.

Piše: Dragana Pećo

Ristić je po stupanju na javnu funkciju bio dužan da u roku od 30 dana podnese izveštaj o imovini i prihodima, prema Zakonu o Agenciji za borbu protiv korupcije.

S obzirom da to nije učinio, agencija je pre dva dana protiv ovog funkcionera pokrenula postupak odlučivanja da li je prekršio zakon, navodi se u odgovoru agencije novinarima Mreže za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK.

Nikola Ristić je na funkciji načelnika Komunalne policije od sredine 2014. godine.

Osim Agencije za borbu protiv korupcije, još jedna institucija kontrolisala je postupanje ovog funkcionera.

Zaštitnik građana zatražio je 4. februara Ristićevu smenu zbog nepravilnosti u radu pripadnika komunalne policije, a u vezi sa incidentom sa novinarima KRIK-a i Istinomer-a. Ristić i njegov zamenik Darko Vujisić bili su prisutni kada je novinarima KRIK-a, dok su gradonačelniku Beograda pokušavali da postave pitanja o istraživanju 24 stana, oduzeta oprema i obrisani snimci.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je prošle nedelje da Ristić neće biti smenjen. O Ristićevoj smeni gradska vlast mora da odluči najkasnije početkom aprila kada ističe zakonski rok od 60 dana.

 

4 Comments

 1. Данко Б. Марин kaže:

  Закон СНС кримократије је закон мафије….

 2. cane kaže:

  Treba nam nova Agencija za borbu protiv korupcije ! Postojeća nema kredibilitet i treba je rasformirati. Zašto više niko ne pominje konferenciju za štampu na kojoj je Mario Spasić obelodanio dokaze o teškim finansijskim i drugim zloupotrebama u ovom državnom organu koji treba da bude kjlučna institucija u borbi protiv korupcije.

 3. cane kaže:

  Petar@
  POGLEDAJ IZVEŠTAJ BUDZETSKE INSPEKCIJE PAMETNJAKOVIĆU ! – LINK : https://www.scribd.com/user/232074598/OCD-INTEGRITET