Agencija: Nema osnova za postupak protiv Vlaisavljevića

Agencija: Nema osnova za postupak protiv Vlaisavljevića

Aerodrom "Nikola Tesla" Beograd (foto: Dragana Pećo)

Nekoliko dana pošto je Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) objavila da direktor beogradskog aerodroma Saša Vlaisavljević nije prijavio Agenciji za borbu protiv korupcije da je suvlasnik kompanije u Hrvatskoj, on je Agenciji poslao dopis. Ova institucija je tada zaključila da nema osnova za pokretanje postupka protiv njega.

Piše: Dragana Pećo

Vlaisavljević je dopisom od 24. avgusta, kako je KRIK-u rečeno u Agenciji, objasnio da je firmu „Sky market media“ osnovao dok je radio u privatnom sektoru. Dostavio je i dokument kojim je svog poslovnog partnera juna 2014. godine, dva meseca pre nego što je postao direktor aerodroma, ovlastio da njegov vlasnički udeo u firmi bez naknade prebaci na nekog drugog.

Prenos vlasništva, međutim, nije zaveden ni u jednom zvaničnom registru. Prema podacima hrvatskog poslovnog registra Vlaisavljević se i danas vodi kao suvlasnik firme. Iz registra su KRIK-u rekli da su ti podaci ažurni i da nije bilo prijave promene vlasništva u firmi „Sky market media“.

Agencija je zaključila da se direktor aerodroma nije ogrešio o zakon.

„Uzimajući u obzir navedeno (Vlaisavljevićev dopis)… ne postoje razlozi za pokretanje postupka protiv Saše Vlaisavljevića za utvrđivanje postojanja povreda Zakona o Agenciji“, navodi se u odgovoru poslatom KRIK-u.

Podsećamo, KRIK je prošle nedelje objavio da je Vlaisavljević upisan u hrvatski sudski registar kao suvlasnik firme „Sky market media“, osnovane januara 2013. godine u Dubrovniku, kao i da se taj podatak ne navodi u njegovom imovinskom kartonu na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije.

Osnovna delatnost kompanije je oglašavanje, turizam, trgovina i usluge. Finansijski izveštaji pokazuju da je kompanija na kraju prošle godine bila u plusu, dok je 2013. godine zabeležila gubitak. Više pročitajte ovde.

Comments are closed.