Advokat Zrelec podlegao povredama

Advokat Zrelec podlegao povredama

Advokat Vladimir Zrelec preminuo je sinoć od povreda zadobijenih u napadu pre mesec dana. Zrelec je sedeo u svom automobilu kada je nepoznati napadač pucao na njega automatskim oružjem iz vozila u pokretu.

Piše: Bojana Pavlović

Nedelju dana posle ranjavanja Zreleca advokati širom Srbije obustavili su rad na jedan dan i naveli da je „pucanj u Zreleca pucanj u advokaturu“.

Deceniju unazad Zrelec je radio za crnogorsku braću Šaranović, Branislava i Slobodana, zastupao ih na sudu, vodio firme. Svojevremeno je pred sudom u Podgorici zastupao Slobodana Šaranovića osumnjičenog za ubistvo Nikole Bojovića, brata vođe zemunskog klana Luke Bojovića.

Branislav Brana Šaranović bio je kriminalac, neka vrsta konsiljerea za mlađe kriminalce, a posedovao je kockarnice u Beogradu, Kruševcu i Aleksandrovcu. Branislav je ubijen u oktobru 2009. godine ispred ulaza zgrade u kojoj je živeo u Beogradu.

Njegov brat Slobodan sumnjao da iza ubistva stoji Luka Bojović. Pošto je Luka bio u zatvoru u Španiji, gde služi kaznu zbog organizovanog kriminala, Slobodan je naručio likvidaciju Bojovićevog brata Nikole koji je ubijen 2013 godine, piše u optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal.

Ovu optužnicu sud još nije prihvatio. Za isti zločin, protiv Slobodana Šaranovića vodi se postupak u Crnoj Gori.

Comments are closed.