Advokat ubijen u pucnjavi na Novom Beogradu

Advokat ubijen u pucnjavi na Novom Beogradu

Dragoslav Ognjanović (foto: mc.rs)

Poznati beogradski advokat Dragoslav Miša Ognjanović ubijen je večeras na Novom Beogradu. Ognjanović je bio advokat Luke Bojovića, zastupao je bivšeg predsednika Jugoslavije Slobodana Miloševića, optužene u postupku za ubistvo Brisa Tatona i navijača Zvezde Velibora Dunjića.

Piše: Bojana Jovanović

Do pucnjave je došlo u Ulici Antifašističke borbe na Novom Beogradu. Sa Ognjanovićem je bio njegov dvadesetšestogodišnji sin koji je ranjen u desnu ruku i nije životno ugrožen.

Advokat Ognjanović (foto: KRIK)

Policija je saopštila da je uviđaj u toku i da intenzivno traga za ubicom.

„Pripadnici MUP, u saradnji sa nadležnim tužilaštvom, preduzimaju sve neophodne mere i radnje kako bi ovaj slučaj bio što pre rešen, a počinilac krivičnog dela uhapšen“, naveo je u pisanoj izjavi načelnik Uprave kriminalističke policije Dejan Kovačević.

Dragoslav Miša Ognjanović bio je poznati beogradski advokat.

Godinama je zastupao kriminalca Luku Bojovića i članove njegove porodice, a branio je i bivšeg predsednika Jugoslavije Slobodana Miloševića u postupku pred Haškim tribunalom, Đorđa Prelića u slučaju ubistva francuskog državljanina Brisa Tatona, kao i optuženog za ubistvo vođe navijača Zvezde Velibora Dunjića. Bio je zastupnik u slučajevima „Havana“ i „Durmitor“ u kojima su optuženi bliski škaljarskom klanu – kriminalnom klanu koji je blizak Luki Bojoviću.

Ognjanovićevo ubistvo je devetnaesto od početka ove godine u Srbiji koje ima odlike mafijaških likvidacija. U poslednja dva meseca ubijene su dve osobe koje su bile bliske Luki Bojoviću – Dragoslav Miloradović Gale i Siniša Milić, kao i nekoliko članova kriminalnih klanova bliskih Bojoviću.

Detaljnije pročitajte u „Crnoj knjizi“ – bazi mafijaških likvidacija.

Comments are closed.