Advokat: Drašković je u Srbiji

Advokat: Drašković je u Srbiji

Veljko Delibašić (foto: MC.rs)

Advokat poznatog kriminalca Andrije Draškovića sinoć je u pismu upućenom medijima saopštio da je njegov klijent trenutno u Srbiji. Drašković je od 15. jula zvanično begunac, jer je izbegao izručenje iz Hrvatske u Belgiju, gde je osumnjičen da je učestvovao u ubistvu albanskog političkog aktiviste Envera Hadrija 1990.

Piše: Jelena Vasić

Draškovićev zastupnik, Veljko Delibašić, tvrdi da su advokati posavetovali Draškovića da pobegne od izručenja.

Napad na KRIK
Delibašić je u istom pismu optužio organizaciju KRIK da „priprema medijsku hajku“ na Draškovića kao „uvertiru za njegovo nezakonito hapšenje“. Većina medija je ovo prenela, a nisu nas pozvali za komentar. KRIK se ne bavi pripremanjima medijskih hajki, već istraživačkim novinarstvom i izveštavanjima o kriminalu i korupciji. Dešavanja u vezi sa Draškovićem pratimo svakodnevno. Inače, o Draškoviću smo pisali kada smo objavili istraživačku priču o Mirjani Aćimović, njegovoj saradnici koja vodi udruženje kockarskih kompanija „Jakta“. Priču možete pročitati na sledećem linku.

Delibašić tvrdi da su branioci došli do podataka da bi Draškoviću u belgijskom pritvoru bio ugrožen život.

U pismu je napomenuo i da protiv njegovog klijenta nije podignuta optužnica za ubistvo Envera Hadrija. Poternica je raspisana jer, navodno, državni organi Belgije ne znaju gde je i ne mogu da stupe s njim u kontakt.

Rekao je i da je na dosadašnjim ročištima u Briselu uvek bio prisutan neko iz Draškovićevog advokatskog tima.

Delibašić je napomenuo i da Draškovićevo izručenje izričito zabranjuje Ustav Srbije.

Drašković je 23. juna priveden na aerodromu u Splitu. Desetak dana kasnije, platio je kauciju od 100 hiljada evra, nakon čega je u privatnom smeštaju čekao izručenje Belgiji. S obzirom da je izbegao izručenje, ponovo je na snazi evropski nalog za njegovo hapšenje.

Advokat danas nije odgovarao na telefonske pozive naših novinara.

Comments are closed.