Advokat: Drašković je u Srbiji

Advokat: Drašković je u Srbiji

Veljko Delibašić (foto: MC.rs)

Advokat poznatog kriminalca Andrije Draškovića sinoć je u pismu upućenom medijima saopštio da je njegov klijent trenutno u Srbiji. Drašković je od 15. jula zvanično begunac, jer je izbegao izručenje iz Hrvatske u Belgiju, gde je osumnjičen da je učestvovao u ubistvu albanskog političkog aktiviste Envera Hadrija 1990.

Piše: Jelena Vasić

Draškovićev zastupnik, Veljko Delibašić, tvrdi da su advokati posavetovali Draškovića da pobegne od izručenja.

Napad na KRIK
Delibašić je u istom pismu optužio organizaciju KRIK da „priprema medijsku hajku“ na Draškovića kao „uvertiru za njegovo nezakonito hapšenje“. Većina medija je ovo prenela, a nisu nas pozvali za komentar. KRIK se ne bavi pripremanjima medijskih hajki, već istraživačkim novinarstvom i izveštavanjima o kriminalu i korupciji. Dešavanja u vezi sa Draškovićem pratimo svakodnevno. Inače, o Draškoviću smo pisali kada smo objavili istraživačku priču o Mirjani Aćimović, njegovoj saradnici koja vodi udruženje kockarskih kompanija „Jakta“. Priču možete pročitati na sledećem linku.

Delibašić tvrdi da su branioci došli do podataka da bi Draškoviću u belgijskom pritvoru bio ugrožen život.

U pismu je napomenuo i da protiv njegovog klijenta nije podignuta optužnica za ubistvo Envera Hadrija. Poternica je raspisana jer, navodno, državni organi Belgije ne znaju gde je i ne mogu da stupe s njim u kontakt.

Rekao je i da je na dosadašnjim ročištima u Briselu uvek bio prisutan neko iz Draškovićevog advokatskog tima.

Delibašić je napomenuo i da Draškovićevo izručenje izričito zabranjuje Ustav Srbije.

Drašković je 23. juna priveden na aerodromu u Splitu. Desetak dana kasnije, platio je kauciju od 100 hiljada evra, nakon čega je u privatnom smeštaju čekao izručenje Belgiji. S obzirom da je izbegao izručenje, ponovo je na snazi evropski nalog za njegovo hapšenje.

Advokat danas nije odgovarao na telefonske pozive naših novinara.

Comments are closed.

STIGLA JE KRIK APLIKACIJA!

Požuri! Skini našu aplikaciju što pre i među prvima saznaj nova otkrića i vesti o kriminalu i korupciji!

Skini KRIK aplikaciju sa Google Play