Još jedno kriminalno ubistvo u Šapcu

Još jedno kriminalno ubistvo u Šapcu

Žrtva Đorđe Mančić (foto: Facebook)

Kriminalac Đorđe Mančić ubijen je juče u kafani u Šapcu i tada je ranjena i žena koja je sedela dva stola pored. Ubica je uhapšen na licu mesta.

Piše: Jelena Vasić

Dvadesetdevetogodišnji Đorđe Mančić sedeo je oko 18 časova u kafani „Mali Metropol“, kada mu je sa leđa prišao Ignjat Lukić i pucao u njega dva puta iz pištolja.

Mančić je usmrćen, a jedan metak se odbio i pogodio u nogu gošću kafića koja je sedela u blizini.

Zoran Obradović, tužilac Višeg javnog tužilaštva u Šapcu, rekao je za Mrežu za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK da je ubica odmah uhapšen.

„Mančić je tek seo, nije stigao ni da naruči piće, prišao mu je ubica i pucao. Patrola policije prošla je tu sasvim slučajno desetak-petnaest sekundi nakon ubistva i zatekli su Lukića sa pištoljem u ruci. On se nije bunio, nije pružao otpor, stajao je pored pokojnog Mančića“, objasnio je tužilac Obradović.

Mančić tokom služenja zatvirske kazne (foto: Facebook)

Mančić tokom služenja zatvorske kazne (foto: Facebook)

Obradović tvrdi da tužilaštvo ima sve potrebne dokaze, jer je događaj snimljen sigurnosnom kamerom, ali da motiv ubistva još nije utvrđen. Ubica, koji ima šesdeset četiri godine, izgleda da nije bio deo kriminalnog podzemlja.

„Imamo nezvanične informacije da su oni bili drugovi i da je Mančić dugovao novac Lukiću, mada to nisu značajni iznosi“, rekao je Obradović i dodao da je Lukić imao dozvolu za pištolj, da nema krivični dosije i ne važi za čoveka koji je sklon nasilničkom ponašanju.

Ubijeni Đorđe Mančić osuđen je ranije na tri i po godine zatvora zbog prodaje narkotika i trebalo je da ide na izdržavanje kazne. Protiv njega je vođen još jedan postupak u vezi sa prodajom droge.

„Mančić je bio iz kriminogenog sveta, mada nije bio bitan igrač“, objasnio je tužilac za KRIK.

Pre dva meseca, u centru Šapca ubijen je i Dejan Jakovljević zvani Deba, kada su nepoznati napadači u njega ispalili više hitaca iz automatskog oružja. Više o tome pročitajte u posebnoj vesti.

Comments are closed.