Jovo Bakić: Dačić bi morao da podnese ostavku

Jovo Bakić: Dačić bi morao da podnese ostavku

Jovo Bakić (foto: Medija centar Beograd)

„U normalnoj državi, čim je pukla ta bruka, Ivica Dačić bi morao da da ostavku i da dokazuje da to što mu se stavlja na teret nije istina“, kaže sociolog Jovo Bakić za Mrežu za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK.

Razgovarala: Bojana Jovanović

On podseća da je pre više od tri godine video fasciklu sa fotografijama švercera kokaina Rodoljuba Radulovića i tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića i njegovih bliskih saradnika. Fasciklu mu je pokazao Aleksandar Vučić, u to vreme prvi potpredsednik vlade i koordinator službi bezbednosti.

Bakić nije mogao da potvrdi da se fotografije poklapaju sa snimcima koje je objavila Mreža za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK, ali jesu prikazivale sastanke Radulovića i istih čelnih osoba MUP-a sa snimaka.

„Kada smo se videli u njegovoj kancelariji, Vučić mi je pokazao ogromnu fasciklu u kojoj su bili transkripti razgovora i fotografije Dačića, Vanje Vukića, Ivice Tončeva i Branka Lazarevića sa Radulovićem. Ja sam samo nekoliko minuta prelistao sadržinu fascikle. Nisam se udublljivao jer je to zbirka dokumenata. Ono što je sigurno jeste da sam video pomenute ljude i da su razgovarali. Video sam i navodne transkripte tih razgovora”, objašnjava Bakić.

Bakić kaže da mu je delovalo da su sastanci i razgovori kombinacija privatnog i poslovnog.

„Ključna stvar jeste kakav posao mogu imati mafijaši i visoki zvaničnici države, koji je to njihov zajednički posao? U normalnoj državi, čim je pukla ta bruka, Ivica Dačić bi morao da da ostavku i da dokazuje da to što mu se stavlja na teret nije istina. Jer niko ga nije terao da sedi sa Mišom Bananom (Radulovićem), puši tompuse i priča“, kaže Bakić.

Premijer Aleksandar Vučić jučerašnjom reakcijom pokazao je da zna za postojanje snimaka. Po Bakićevom mišljenju, to je takođe problematično.

„Problem je što premijer skriva šta se tu zbilo. Dok je bio mandatar nije smeo takvom čoveku da poveri da bude ministar. Onog trenutka kada mu je dao mandat, svaka mogućnost da su jedan i drugi dobronamerni otpada. Mi možemo osnovano da sumnjamo da je sadašnji ministar spoljnih poslova, a nekadašni premijer i ministar unutrašnjih poslova, upleten u saradnju sa mafijom. Da je državu kojoj je trebalo da služi izdao mafiji. Sadašnji premijer saučestvuje u tom zločinu jer izdajnika države štiti da bi mogao da ga ucenjuje. To mu je idealan politički protivnik. Nikada ga ne može ugroziti na vlasti“, zaključuje Bakić.

7 Comments

  1. Sopček Đura kaže:

    Izuzetno cenim mišljenja i stavove g. Jove Bakića i u potpunosti se slažem s onim što je u ovom intervjuu rekao…

  2. nemilosrdni kaže:

    Gdin.Jovan Bakic je u pravu, mali ebeli mora da podnese ostavku

  3. Vojvdina kaže:

    Kakav je ovo bezobrazluk u Srbiji.Ko je kome napakovao,nije važno za nas grdjane.Za nas je važno da se cela Srbija drogira,umire,pa i političari se drogiraju,a Dačić i njegovi su imali veze sa narkodilerima.Cela Srbija je privatizovana od Šarićevih para,a na vlasti su bili DS i SPS.Ukoliko SNS pohapsi ove, svi ćemo glasati za SNS i ne treba nam opozicija,trebaju nam normalni ljudi.Zarad nas majki koje smo sahranili decu dok je Dačić pušio tompus, pa čak i njegova,sada pokojna tašta se družila sa Mišom bananom i okončala od straha.Kako se ovaj Dačić drži,neće mi biti nikada jasno,ali mi je jedno jasno,moja pok.majka ga nije podnosila,bila je dobar psiholog….

  4. Jovo kaže:

    Bravo Jovo…imenjace

  5. Anti-Tončec kaže:

    A, „KOFERĆE“, ko je napakovao Dačiću? Verovatno Tadić!
    Braća Tončev su posebna priča. BIA ima brdo dokaza a javni tužilac u Vladičinom Hanu je specijalnom tužiocu „doturio“ dokaze protiv Novice Tončeva za kriminal za više od 100.000.000 eura. Šta se čeka? Verovatno da potpuno uništi jednu od najsiromašnijih opština u Srbiji, Surdulicu.

  6. Filip kaže:

    Gospodine Bakicu, pokrenite medju gradjanima inicijativu za hitno otvaranje tajnih dosijea sluzbi bezbednosti, kao i za lustraciju nakon toga. Pojedinim politicarima to nije poslo za rukom, ali mislim da bi snazna gradjanska inicijativa to mogla da izdejstvuje. Bez toga nam nema buducnosti.

  7. žoržo kaže:

    Joj majko moja !!!! Svi znaju i svi su u priči a niko da podnese ostavku .