Uhapšen osumnjičeni za ubistvo Deje Bosanca

Uhapšen osumnjičeni za ubistvo Deje Bosanca

Dejan Steljić (foto: facebook)

Osumnjičeni za ubistvo kruševačkog kriminalca Dejana Steljića zvanog Deja Bosanac uhapšen je u Kosovskoj Mitrovici, potvrđeno je novinarima KRIK-a. Steljić je ubijen juče, a poznat je kao jedan od najbližih saradnika bivšeg vođe najjače kruševačke kriminalne grupe Gorana Obradovića Suše.

Piše: Milica Vojinović

„Osumnjičenom je određeno zadržavanje u trajanju od 48 časova, po nalogu nadležnog tužioca i on će biti izveden pred sud u najkraćem roku uz krivičnu prijavu“, kazao je za KRIK šef operative Kosovske policije za region sever Željko Bojić.

Bojić nije mogao da potvrdi identitet osumnjičenog, a na pitanje novinara KRIK-a da li uhapšeni ima srpska ili kosovska dokumenta, Bojić je ponovio da ne može da komentariše.

Mediji su, međutim, objavili da je zbog Steljićevog ubistva uhapšen Mića Urošević zvani Četnik iz Aleksinca. Urošević se u vreme ovog ubistva nalazio u bekstvu jer je osuđen na 20 godina zatvora zbog ubistva Aleksandra Jocića u Aleksincu januara 2014. godine.

Steljićevo beživotno telo policija je pronašla u jutarnjim satima u ulici Cara Dušana u Kosovskoj Mitrovici, potvrdio je Bojić novinarima KRIK-a. Telo je bilo pored automobila „ford fokus“ bez registarskih tablica, sa otvorenim vratima na mestu vozača.

Podsetimo, Dejan Steljić pominje se u Beloj knjizi organizovanog kriminala MUP-a Srbije iz 2001. godine kao član grupe na čijem je čelu Dalibor Filipović Daki.

Dakijeva grupa, u kojoj je bio i Goran Obradović Suša, nastala je iz grupe „džodinci“ koja se u Kruševcu borila za prevlast sa čuvenom „Jotkinom“ grupom koju je predvodio Zoran Jotić Jotka.

Deja Bosanac bio je desna ruka Obradovića koji je ubijen u septembru 2014 godine. Posebnu priču o Obradoviću pročitajte ovde.

Kriminalna prošlost

Steljić je ranije imao nekoliko krivičnih postupaka.

U budvanskoj diskoteci „Trokadero“ pretio je policajcu iz Kruševca u julu 2011. goidne. Prema pisanju medija, taj policajac je nekoliko meseci ranije dao izjavu u vezi sa napadom Steljića na njega i njegove kolege – kada su prilikom rutinske kontrole u Kruševcu tražili od Steljića da se legitimiše. Napad u „Trokaderu“ bio je Steljićev pokušaj da natera policajca da promeni iskaz u vezi sa događajem iz Kruševca. Zbog ovog incidenta Steljić je uhapšen po povratku u Kruševac.

Dok je bio u pritvoru, jedan od advokata koji su ga branili u zatvor mu je prošvercovao mobilne telefone i baterije. Advokat ih je krišom unosio, ali ga je otkrio video-nadzor u kruševačkom Okružnom zatvoru, saopštilo je tada Ministarstvo pravde.

Na saopštenje ministarstva advokat je reagovao tvrdeći da je nezakonito sniman u zatvoru dok je vodio poverljive razgovore sa svojim klijentom.

Pročitajte detalje o „Jotkinoj“ grupi

Pogledajte „Crnu knjigu“ – bazu ubistava izvedenih na mafijaški način

Comments are closed.