Završeno suđenje za ubistvo ispred „Nane“, presuda krajem meseca

Završeno suđenje za ubistvo ispred „Nane“, presuda krajem meseca

Ubijeni Aleksandar Savković (foto: facebook.com)

Suđenje Nedeljku Grboviću za ubistvo Aleksandra Savkovića ispred beogradskog noćnog kluba „Nana“ u decembru 2017. godine okončano je danas u Višem sudu u Beogradu pošto su i tužilaštvo i advokati izneli završne reči. Presuda će biti izrečena krajem meseca.

Piše: Jelena Radivojević  

Tužiteljka Sanja Đurić istakla je danas da smatra da su tokom suđenja dokazani navodi optužnice da je u decembru 2017. ispred noćnog kluba „Nana“ u Beogradu u Aleksandra Savkovića pucao Nedeljko Grbović koji je radio kao obezbeđenje kluba.Ona je podsetila da je Grbović prvo negirao da je ubio Savkovića, da bi zatim delimično priznao – delimično jer je rekao da jeste pucao, ali je naveo da je to uradio u samoodbrani, odnosno iz straha za svoj život.

Istakla je da je posebno zanimljiv nalaz veštakinje Bojane Kecman koja je procenjivala u kakvom psihičkom stanju je Grbović bio neposredno pre i posle ubistva Savkovića..

„Nalazom je opovrgla odbranu Grbovića da je bio u strahu. U pitanju je bio afekat gneva, a ne straha“, rekla je.

Ona je tražila da ga sud osudi za krivično delo za koje je najmanja propisana kazna 10 godina zatvora.

Grbovićev advokat Vanja Gajić, međutim, smatra da je tokom suđenja dokazano da je njegov branjenik bio uplašen za svoj život, pošto ga je prvo napao Savkovićev prijatelj Adi Isenović, a onda i Savković.

„Tužilaštvo želi da predstavi kao da je Grbović iz čista mira uzeo da puca po gostima“, rekao je Gajić i dodao da je ključno pitanje šta je dovelo do toga da njegov branjenik puca.

On je rekao da su Savković i Isenović pravili nered u klubu i da su nakon toga izvedeni iz kluba kada je došlo do sukoba. 

Optuženi za tuču

Miloš Tančev, Stevan Dukić i Stefan Šapurić optuženi su za učestvovanje u tuči koja je prethodila ubistvu, a tužiteljka Đurić smatra da su i ti navodi optužnice potvrđeni tokom suđenja i da sud ne treba da poveruje njihovim iskazima da tuče nije ni bilo. Advokati su, sa druge strane, istakli da ne postoji dokaz da su njihovi branjenici učestvovali u tuči i naglasili da tužilaštvo nije utvrdilo ni sa kim su se oni navodno tukli.

„Savković i Isenović su bili agresivni, pijani, Savković je konzumirao i kokain, tako da su oni vinovnici ovih događaja. Savković je i ranije osuđivan za brojna krivična dela, a Isenović nije želeo da se izjasni o svojoj ranijoj osuđivanosti“, rekao je Gajić.

On je naglasio da je Grbović morao da reaguje kako bi zaštitio svoj i život svog sina koji je te noći radio kao konobar u „Nani“ i istakao da nije imao motiv da ubije Savkovića, kao i da su bili u odličnim odnosima. Advokat je tražio da Grbović bude oslobođen, a ukoliko bude osuđen da to bude zbog prekoračenja nužne odbrane ili ubistva iz nehata.

Grbović je rekao da se pridružuje svemu što je rekao njegov advokat.

„Želeo bih još jednom da izjavim saučešće porodici Savković i da kažem da mi je mnogo žao zbog svega što se dogodilo“, rekao je Grbović i naveo da se ne oseća krivim. On je na suđenju ispričao da mu je Savković pretio, da ga je pre toga napao Isenović i da se plašio za svoju i sinovljevu bezbednost. Detaljnije pročitajte ovde.

Sudu se danas obratio i otac ubijenog Savkovića.

„Zahvalio bih se i vama sudija i tužiteljki što ste ovaj slučaj doveli do kraja. Verovao sam da će biti pošteno suđenje“, rekao je danas tokom završnih reči Predrag Savković.

Sudija Marina Anđelković zakazala je izricanje presude za 22. decembar.

Ubijeni Savković bio je član navijačko-kriminalne grupe na čijem čeli je bio pokojni kriminalac Aleksandar Stanković zvani Sale Mutavi i bio je osuđivan za različita krivična dela. Više o tome pročitajte u posebnoj priči.

Pročitajte sve vesti sa ovog suđenja

Comments are closed.