Uhapšeni Tadić i Karapandžić kao članovi Belivukove grupe

Uhapšeni Tadić i Karapandžić kao članovi Belivukove grupe

Boris Karapandžić i Milovan Tadić (foto: privatna arhiva/krik)

Među uhapšenim pripadnicima kriminalne grupe Veljka Belivuka zvanog Velja Nevolja su i Milovan Tadić i Boris Karapanžić, potvrdio je KRIK. Protiv njih dvojice vode se trenutno postupci pred beogradskim sudovima, a osuđivani su za različita krivična dela – prodaju droge, nošenje oružja i nasilničko ponašanje. Karapandžić je na svetskom prvenstvu u fudbalu 2018. uslikan u društvu Danila Vučića, sina predsednika Srbije. 

Piše: Bojana Pavlović

Među Belivukovim saradnicima koji su uhapšeni jutros su i Milovan Tadić i Boris Karapandžić, o kojima je KRIK ranije pisao kao o pripadnicima navijačko-kriminalne grupe „Janjičari“. Obojica su ranije osuđivani za različita krivična dela. 

Tadić, koji je inače bio zaposlen u Radio-televiziji Srbije na mestu tehničara bezbednosti, ranije je osuđivan zbog nedozvoljenog nošenja oružja. Trenutno mu se sudi pred Višim sudom u Beogradu da je kao pripadnik obezbeđenja kluba „Tilt“ 2015. godine naneo teške telesne povrede gostu Slobodanu Vukiću od kojih je on kasnije preminuo. Pošto su članovi obezbeđenja isterali Vukića iz kluba, Tadić ga je udario nogom u stomak. Momku je pozlilo i po njega je došla hitna pomoć, a preminuo je dve nedelje kasnije u bolnici. Suđenje u ovom slučaju počelo je 2018. i iako je delovalo da se privodi kraju sudija je naložila novo veštačenje na koje se čeka više od godinu dana. 

Tadić se branio sa slobode i dok je suđenje trajalo, uhapšen je zbog droge u avgustu 2018. Uhapšen je sa saradnikom Bojanom Živanovim koji je krivicu za nađenu drogu preuzeo na sebe. Živanov je osuđen, a Tadić oslobođen krajem prošle godine. 

Zanimljivo je da je Tadić redovno dolazio u sudnicu kao podrška Belivuku kome se sudilo za pomaganje u ubistvu Vlastimira Miloševića. Pažnju je uzvratio i Belivuk pa se pojavio u sudnici kad su protiv Tadića svedočili policajci koji su ga uhapsili. 

Da podrži Belivuka na suđenja je dolazio i Boris Karapandžić zvani Karapandža, Boki ili Džimi. Karapandžić je bio navijač Crvene zvezde, ali se kasnije priključio Partizanovoj navijačkoj grupi „Janjičari“. 

Karapandžić je u junu 2013. osuđen zbog prodaje droge – policija je u njegovom stanu na Miljakovcu našla oko 40 grama heroina, kao i smesu kofeina, paracetamola i vagicu za merenje.

Karapandžić je sa Belivukom učestvovao u jednom od prvih incidenata gde se spominje ova grupa – rasturanju kafića „Holivud“ u vlasništvu bivšeg vođe navijača Aleksandra Vavića. 

Četvorica su osuđena zbog ovog događaja – Karapandžić je dobio tri godine robije, dok je Belivuk iskoristio oportunitet, odnosno uplatio novac u humanitarne svrhe i izbegao kaznu. 

Karapandžić je osuđen i na sedam meseci zatvora zbog držanja oružja.

Kada je Belivuk u februaru 2017. godine uhapšen zbog učešća u ubistvu Miloševića, Karapandžić je bio sa njim u kafiću i tada je priveden. Istom prilikom sa njima je bio u kafiću i Aleksandar Vidojević zvani Aca Rošavi koji je takođe odveden u policiju. Vidojević je takođe bio pripadnik „Janjičara“, a policija ga je označila i kao člana kavačkog kriminalnog klana.  

Karapandžić i Vidojević učestvovali su u još jednom incidentu – demoliranju kluba „Komitet“ u Beton hali u oktobru 2018. 

Njih dvojica su nekoliko meseci pre događaja u „Komitetu“ uslikani u društvu sina predsednika Srbije Danila Vučića na svetskom prvenstvu u fudbalu kako zajedno navijaju. 

Vidojević je još najmanje tri puta bio u društvu mladog Vučića, a predsednik nikada javnosti nije objasnio njihov odnos. Više o tome pročitajte ovde.

Osim bliskosti sa predsednikovim sinom, KRIK je otkrio da je ova grupa imala i veze u srpskoj policiji. Jedna od njih bio je žandarm Nenad Vučković, sa kojim su Belivuk i ostali članovi grupe viđeni na tribinama kako zajedno navijaju.

Podsetimo, policija je uhapsila 17 osoba među kojima Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. Belivuka je označila kao vođu kriminalne grupe osumnjičene za ubistvo, otmice, dilovanje droge. Detaljnije pročitajte u posebnoj vesti.

Pročitajte s kim je predsednikov sin navijao

Pročitajte kako je oslobođen Veljko Belivuk

Comments are closed.