Uhapšeni članovi porodice Luke Bojovića

Uhapšeni članovi porodice Luke Bojovića

Ubijeni Nikola Bojović

Anđelka i Matija Bojović, majka i brat od strica poznatog kriminalca Luke Bojovića, uhapšeni su sinoć u Nikšiću zbog sumnje da su pripremali ubistvo Ratka Koljenšića. Koljenšić je optužen da je učestvovao u ubistvu Nikole Bojovića.

Piše: Jelena Radivojević

Bojovići su uhapšeni u automobilu u blizini Koljenšićeve kuće u nikšićkom naselju Straševina. Prema pisanju medija, u kolima je pronađen foto-aparat sa fotografijama kuće u kojoj stanuje Koljenšić.

Prilikom pretresa kuće Matije Bojovića u Nikšiću, policija je pronašla 20 metaka, kutiju od ručne bombe i dve radio veze.

Koljenšić je za „Vijesti“ rekao da ne želi da daje izjave povodom hapšenja članova porodice Bojović.

Koljenšić je optužen da je sa Slobodanom Šaranovićem učestvovao u pripremi ubistva Nikole Bojovića u Beogradu 2013. godine.

Kako je utvrdilo Tužilaštvo za organizovani kriminala, Šaranović je ubistvo Nikole Bojovića naručio „iz koristoljublja i bezobzirne osvete“, želeći da se osveti za ubistvo brata Branislava ubijenog u oktobru 2009.

Šaranović je sumnjao da iza ubistva stoji Luka Bojović. Bojović je u decembru 2015. u Srbiji pravosnažno oslobođen optužbi da je učestvovao u nekoliko ubistava, ali je u Španiji osuđen na 18 godina zatvora zbog organizovanja kriminalne grupe i drugih krivičnih dela.

Za ovo ubistvo paralelno se vode postupci u Srbiji i Crnoj Gori, pa su Šaranović i Koljenšić od jula 2013. godine do decembra prošle godine bili u pritvoru u Podgorici.

Nekoliko meseci nakon izlaska na slobodu, u martu ove godine, Šaranović je ubijen ispred svoje kuće u Budvi. Koljenšić je od tada pod policijskim nadzorom zbog sumnje da mu preti opasnost.

Koljenšićeva uloga

U optužnici je opisana Koljenšićeva uloga u ubistvu. On je Sašu Cvetanovića, koji je optužen kao direktni izvršilac ubistva, ilegalno doveo iz Budve u Beograd i iznajmio stan u kome su boravili čekajući pogodnu priliku da izvrše likvidaciju, piše u optužnici.

Koljenšić je bio zadužen i za iznajmljivanje automobila od rent-a-car agencije, kao i za nabavku pištolja i municije.

Koljenšić i Cvetanović nekoliko dana su pratili Bojovića, pa su na dan ubistva, rano ujutru došli u ulicu Carice Milice kuda je Bojović često prolazio.

Na snimcima se vidi kako je muškarac, za koga je sudski veštak posvedočila da je Koljenšić, pokretima desne ruke pokazao Cvetanoviću gde da se sakrije i čeka Bojovića.

Nakon ubistva, nekoliko dana su se skrivali, a potom je Koljenšić obezbedio njihov ilegalni povratak u Crnu Goru gde ih je sačekao Šaranović sa obećanim novcem. Koljenšić i Cvetanović dobili su po 30.000 evra za ubistvo Nikole Bojovića, navodi se u optužnici.

Priču o Šaranovićevom klanu pročitajte ovde.

Comments are closed.