Uhapšen upravnik niškog zatvora zbog primanja mita

Uhapšen upravnik niškog zatvora zbog primanja mita

foto: MUP

Upravnik niškog kazneno-popravnog doma Dejan Panić i još dve osobe uhapšene su zbog sumnje da su tokom ove godine od zatvorenika uzimali mito kako bi im omogućili raniji izlazak iz zatvora, saopštilo je danas Tužilaštvo za organizovani kriminal (TOK). Njima je određeno zadržavanje i biće saslušani u tužilaštvu, a postupak će biti pokrenut i protiv jednog zatvorenika zbog sumnje da je dao mito.

Piše: Jelena Radivojević

Panić je osumnjičen da se tokom 2021. udružio sa zaposlenim u zatvoru koji radi kao vaspitač i još jednom osobom i da su osmislili način za uzimanje mita – pronalazili bi osuđenike koji su ispunili zakonski uslov za uslovni otpust, odnosno izlazak iz zatvora pre odsluženja kazne, i od njih tražili mito kako bi im to omogućili.

Nakon što osuđenik pristane i da im 5 hiljada evra, Panić i ostali osumnjičeni sastavljali bi izveštaj u korist osuđenog, tvrdi tužilaštvo. Ovim izveštajem predstavnici zatvora šalju pozitivan signal nadležnim sudovima da osuđenike puste ranije na slobodu, piše u saopštenju TOK-a.

Tužilaštvo je uhapšene označilo kao organizovanu kriminalnu grupu, a krivična prijava će biti podneta i protiv jednog osuđenika zbog sumnje da je članovima grupe dao mito.

U akciji hapšenja učestvovala je i Bezbednosno-informativna agencija, saopštilo je tužilaštvo.

Panić je na čelo niškog zatvora došao u septembru 2017. godine, nakon što je u toj ustanovi tri godine radio u Službi obezbeđenja, a kasnije i kao zamenik upravnika, pisale su tada Južne vesti. Pre toga radio je 12 godina u vaspitno-popravnom domu za maloletnike u Kruševcu. 

Comments are closed.