Uhapšen drugi osumnjičeni za ubistvo na Dušanovcu

Uhapšen drugi osumnjičeni za ubistvo na Dušanovcu

Tridesetosmogodišnji D.V. uhapšen je u Hrvatskoj zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Blaža Đurovića ubijenog u martu ove godine, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

Piše: Milica Vojinović

Kako se navodi u saopštenju, osumnjičeni je uhapšen u Hrvatskoj po međunarodnoj poternici MUP-a Srbije.

On se sumnjiči da je zajedno sa tridesetšestogodišnjim N.I. u martu ove godine ubio Đurovića.

N.I. je uhapšen krajem marta, a mediji su objavili da je reč o Nemanji Ivanovu kome se sudilo u slučaju ubistva Vladana Veličkovića u hotelu „Majdan“ u Beogradu.

Ivanov je bio optužen da je sa Stankom Buhancem tukao Veličkovića, nakon čega ga je Buhanac upucao. Ivanovu je u februaru ove godine potvrđena kazna od dve godine zatvora, dok je Buhanac je osuđen na 13 godina.

Podsetimo, Blažo Đurović ubijen je sredinom marta. U njega je ispaljeno nekoliko hitaca dok se nalazio u svom „bmw“-u, a policija je nedaleko odatle pronašla zapaljen automobil. Mediji su objavili da je Đurović odranije poznat policiji i da je protiv njega podneto nekoliko krivičnih prijava.

Đurovićevo ubistvo je četvrta mafijaška likvidacija u Beogradu od početka ove godine.

Prema podacima „Crne knjige“, baze mafijaških ubistava koju su izradili KRIK i Radio Slobodna Evropa, broj ubistava u kriminalnim obračunima u Srbiji je u usponu – prošle godine bilo je 16 ubistava koji imaju odlike mafijaških likvidacija, a od početka 2018. šest, od kojih pet u Beogradu.

Istražni organi nisu naročito uspešni u rešavanju ovih slučajeva – ukoliko se posmatra period od 2012. do danas, od 72 ubistva u Srbiji, pravosnažno je rešeno oko šest odsto, dok su počionioci nepoznati u više od 70 odsto slučajeva.

Detalje pogledajte u bazi na ovom linku.

Comments are closed.