Tužilaštvo krije da li je tražilo da se advokat Ognjanović prati ili prisluškuje

Tužilaštvo krije da li je tražilo da se advokat Ognjanović prati ili prisluškuje

Dragoslav Ognjanović (foto: mc.rs)

Tužilaštvo za organizovani kriminal odbilo je da novinarima KRIK-a dostavi informaciju da li je tražilo od suda da se advokat Dragoslav Miša Ognjanović prisluškuje ili prati pre nego što je ubijen.

Piše: Milica Vojinović

Novinari KRIK-a su zahtevom za slobodan pristup informacijama od javnog značaja od tužilaštva zatražili ove podatke pošto su se u javnosti pojavile informacije da je Ognjanović, po nalogu tužilaštva, bio pod merama nadzora, odnosno bio prisluškivan ili praćen.

Tužilaštvo je odbilo da KRIK-u dostavi informacije navodeći da je reč o podacima koji su označeni kao tajna, kao i da bi njihovo objavljivanje moglo da ugrozi postupak koji je u toku zbog Ognjanovićevog ubistva. Kako navode, u toku je predistražni postupak, a neke od dokaza pribavljaju u saradnji sa drugim državama.

Ista pitanja novinari KRIK-a poslali su i Višem sudu u Beogradu i još nisu dobili odgovor na njih.

Advokat Ognjanović je, podsetimo, ubijen krajem jula ove godine ispred zgrade u kojoj je živeo na Novom Beogradu. Tada je ranjen i njegov dvadesetšestogodišnji sin koji je bio sa njim.

Ognjanović je godinama bio zastupnik kriminalca Luke Bojovića i njegove porodice, a branio je i optuženog za ubistvo Velibora Dunjića, vođe navijača „Zvezde“, kao i Đorđa Prelića u postupku zbog ubistva Francuza Brisa Tatona. Bio je branilac i u slučajevima „Havana“ i „Durmitor“ u kojima su optuženi bliski škaljarskom klanu – kriminalnom klanu koji je blizak Luki Bojoviću.

Ognjanović je u postupku pred Haškim tribunalom branio Slobodana Miloševića, nekadašnjeg predsednika Jugoslavije.

Comments are closed.