RTK: Tužilaštvo Kosova proširilo istragu o ubistvu Ivanovića

RTK: Tužilaštvo Kosova proširilo istragu o ubistvu Ivanovića

Tužilaštvo Kosova proširilo je istragu o ubistvu Olivera Ivanovića nakon informacija koje je dobilo od jedne strane obaveštajne agencije, prenosi Radio televizija Kosova (RTK). Tužilac Sulj Hodža izjavio je da će izveštaj i slike koje su dobijene biti deo predmeta istrage ubistva Ivanovića.

Izvor:Beta

Kosovski tužilac Sulj Hodža demantovao je za „Insajder“ navode Radio televizije Kosovo (RTK) da je istraga proširena.

U izveštaju neimenovane strane obaveštajne agencije o ubistvu Olivera Ivanovića ističe se da je grupu koja je ubila Ivanovića činilo „pet osoba koji su povezani sa voždovačkim klanom i koje su angažovale srpske tajne službe“.

U izveštaju se navodi da je Milan Radoičić dao naloge za brisanje nekih tragova i činjenica.

„Ekipa je bila smeštena u hotelu Octan u Lešku i tu je boravila mesec dana pre ubistva. Tokom ovog perioda članovi grupe su često odlazili u Mitrovicu. Viđeni su u belom ’rendž roveru’ i čak su u Zvečanu zaustavljeni od strane policije zbog prekoračenja brzine“, navodi se u izveštaju.

Od ekipe koja je automobil zaustavila zatraženo je da izbriše sve podatke o slučaju, kako je i postupljeno, piše dalje.

Nakon ubistva Ivanovića 16. januara 2018. godine grupa se, prema izveštaju podelila, pa su članovi odleteli sa beogradskog i prištinskog aerodroma. Njihova destinacija u naredna dve meseca bio je Tajland.

Kako se navodi u izveštaju, sve troškove boravka u motelu „Octan“ u Lešku preuzeo je Srđan Vulović pod nadimkom Gene, a on je posle ubistva Ivanovića imao zdravstvenih probleme i bio je smešten u bolnicu.

Ivanović, predsednik stranke „Građanske inicijative Sloboda, demokratija, pravda“, ubijen je u januaru prošle godine ispred prostorija svoje stanke.

Krajem novembra pojavila su se imena prvih osumnjičenih. Zbog sumnje da su umešani u ubistvo Ivanovića, kosovska policija je krajem novembra uhapsila Nedeljka Spasojevića, Marka Rosića i Dragišu Markoviću koju su osumnjičeni za krivično delo teškog ubistva i otkrivanja službene tajne.

Policija je tada objavila i da traga za kontroverznim biznismenom Milanom Radoičićem.

Dan ranije, on je bio u Beogradu na sastanku predsednika Aleksandra Vučića sa predstavnicima kosovskih Srba.

Predsednik Vučić stao je u Radoičićevu odbranu rekavši da srpska policija može sa sigurnošću da tvrdi da on nije učestvovao u ubistvu Ivanovića jer je navodno prošao poligrafsko ispitivanje. Šta je tačno Radoičić rekao na saslušanju ostalo je nepoznato, pošto je zapisnik proglašen tajnim i obeležen oznakom „strogo poverljivo“.

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *