Suđenje Šariću odloženo jer je jedan od advokata postao deda

Suđenje Šariću odloženo jer je jedan od advokata postao deda

Darko Šarić (foto: KRIK)

Darko Šarić u sudnici Višeg suda u Beogradu

Suđenje Darku Šariću i njegovim saradnicima za pranje 22 miliona evra kokainskog novca odloženo je danas pošto se advokat Dejan Lazarević nije pojavio na suđenju jer je, kako je rekao jedan od optuženih, postao deda. Ovo je bilo 26. odlaganje suđenja, a od septembra prošle godine za kada je bilo zakazano iznošenje završnih reči gotovo nijedno nije održano.

Piše: Jelena Radivojević

Sudija Siniša Petrović kazao je da su odbijeni zahtevi za izuzeće tužilaca za organizovani kriminal Saše Ivanića i Mladena Nenadića koje su Darko Šarić i advokati podneli prošle nedelje, te da suđenje može da se nastavi. Ubrzo je, međutim, utvrđeno da advokat Dejan Lazarević koji brani nekoliko optuženih nije u sudnici. 

Optuženi Predrag Milosavljević i Aguš Erdinč zbog toga su ostali bez advokata, a pošto su odbili da ih zastupa neko drugi, suđenje je odloženo. Oni nisu znali zbog čega se Lazarević nije pojavio, ali je optuženi Boban Stojiljković rekao sudijama da je advokat „jutros dobio unuku i da je otišao u bolnicu“.

Sudija Petrović rekao je da nema razloga da sudsko veće ne veruje Stojiljkoviću i da takav događaj jeste opravdanje za izostanak, s obzirom da je to nešto što se ne događa svaki dan, te da neće kazniti advokata Lazarevića.

Odlučeno je da se suđenje nastavi sutra.

Kraj suđenja za pranje novca odlaže se od septembra prošle godine za kada je bilo zakazano iznošenje završnih reči, a ovo je bilo 26. odlaganje. 

Poslednji put odloženo je prošle nedelje jer su Šarić i advokati tražili izuzeće tužioca Ivanića, navodeći da je pristrasan i da je pokrenuo novi postupak protiv Šarića samo da bi zaštitio svedoka saradnika Nebojšu Joksovića. Ovo nije bio prvi put da optuženi i njihovi advokati aludiraju na to da je Joksović svedočio na Ivanićev nagovor i to kako bi prisvojio Šarićevu imovinu. Strukovna udruženja sudija i tužilaca osudila su ove izjave ocenjujući ih kao napad i pritisak na tužioca za organizovani kriminal.

Šariću i njegovoj grupi se u ovom postupku sudi za pranje 22 miliona evra kokainskog novca tako što su kupovali preduzeća u privatizaciji, davali pozajmice i kredite i sklapali fiktivne ugovore, piše u optužnici.

Šarić je u drugom postupku osuđen na 15 godina zbog organizovanja grupe i šverca kokaina iz Južne Amerike u Evropu, ali se čeka odluka Apelacionog suda po žalbama na ovu presudu. Više o tome pročitajte u posebnoj vesti.

Sve vesti sa suđenja za pranje novca pročitajte ovde.

Comments are closed.