Suđenje Šariću: Završeno predstavljanje pisanih dokaza

Suđenje Šariću: Završeno predstavljanje pisanih dokaza

Darko Šarić u sudnici

HRONIKA Sudjenje Darko Saric, u specijalnom sudu, na slici

Zapisnici sa saslušanja Mirka Miodragovića, jednog od članova grupe Darka Šarića, predstavljeni su na današnjem suđenju za šverc kokaina. Prikazane su i presude za one koji su priznali krivicu čime je završeno izvođenje pisanih dokaza.

Piše: Nataša Marković

Miodragović je bio zadužen za skladištenje, pakovanje i transport kokaina na teritoriji Brazila za šta je od Šarića primio 70.000 evra. Priznao je krivicu i osuđen je na 7,5 godina zatvora.

Na sudu su predstavljena dva zapisnika sa njegovog saslušanja pred tužiocem. Miodragović je tada rekao da nikada lično nije sreo prvu trojicu optuženih Darka Šarića, Gorana Sokovića i Željka Vujanovića, ali da mu je bratanac, koji je takođe jedan od optuženih, rekao ko stoji iza posla sa narkoticima.

Branioci su tražili da se Miodragović pozove da svedoči o svom ispitivanju.

„Njemu je samo dato da potpiše zapisnik koji je izdiktirao tužilac Saša Ivanić. Ako sud ne pozove Miodragovića da utvrdi pravu istinu, očito je da štiti tužioca“, istakao je advokat Dejan Lazarević koji u postupku brani Šarića i još nekoliko optuženih.

Tužilac Ivanić kratko se izjasnio o ovim zapisnicima istakavši da se iz njih jasno može utvrditi i dokazati ono što piše u optužnici. Njima se potvrđuje i svedočenje svedoka saradnika Draška Vukovića, kaže Ivanić.

Osim zapisnika o saslušanju, predstavljene su i presude na osnovu priznanja koja su potpisala devetorica Šarićevih saradnika.

Opovrgavajući ove presude kao dokaz, advokati su se pozivali na odluku Apelacionog suda koji je naveo da je nejasno na koji način ih je sud koristio da dokaže krivicu onih koji nisu priznali dela.

Korišćenje presuda na osnovu priznanja kao dokaz bilo je jedan od razloga zbog kog je Apelacioni sud oborio prvostepenu presudu.

 Sve vesti sa suđenja Darku Šariću za šverc kokaina možete pročitati ovde.

Comments are closed.