Srpski državljanin poginuo igrajući ruski rulet u Kolumbiji

Srpski državljanin poginuo igrajući ruski rulet u Kolumbiji

Ilustracija (foto: pixabay)

Srpski državljanin Dejan Stanimirović stradao je igrajući ruski rulet sa vođom paravojske u gradu Gvamal u centralnoj Kolumbiji, oko 150 kilometara južno od glavnog grada Bogote.

Piše: Milica Vojinović

Pre dva dana, rano ujutru u kući jednog od vođa kolumbijske paravojske Hosea Visentea Rivere Mendoze, u alkoholisanom stanju su on i Stanimirović, koga su zvali Markos, igrali ruski rulet, pišu kolumbijski mediji. U Kolumbiji je na snazi 24-časovna zabrana kretanja stanovništva zbog pandemije koronavirusa.

Stanimirović nije imao sreće u ovoj ekstremnoj igri i stradao je tako što je iz revolvera pucao sebi u glavu. Kada je policija stigla u kuću, Mendoza, zvani Vojnik, i njegovi saradnici zapucali su i ubili dvojicu policajaca.

U vatrenom obračunu je ubijen i Mendoza koji je, prema sajtu kolumbijskog tužilaštva, vodio gerilsku vojsku.

Uhapšeno je pet osoba u vezi sa ovim događajem i zaplenjeno sedam komada oružja, objavila je kolumbijska policija na tviteru i odala počast ubijenim policajcima.

Nadležni pokušavaju da saznaju u kakvoj je vezi Mendoza bio sa Stanimirovićem i šta je srpski državljanin radio u kolumbijskom gradu Gvamal, pišu tamošnji mediji.

Comments are closed.