Premijerki „svejedno“ što slučaj Vulin šteti vladi

Premijerki „svejedno“ što slučaj Vulin šteti vladi

Ana Brnabić (foto: gov.rs)

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da joj je „svejedno“ ukoliko vladi nanosi štetu to što ministar odbrane Aleksandar Vulin ne može da dokaže poreklo 205.000 evra kojima je kupio stan.

Piše: Nataša Marković

„Sve može da nanese štetu Vladi, ali se ne obazirem na to. Sve mi je jedno, najiskrenije, sve mi je jedno. Neka nanosi štetu Vladi, na kraju krajeva, građani Srbije će odlučiti o tome da li smo imali rezultat ili nismo“, rekla je Brnabić za N1.

Ona je ponovo pozvala institucije da istraže slučaj Vulinovog stana rekavši da će „svako odgovarati za ono što ne može da dokaže“.

Dodala je i da je „potpuno besmisleno“ da se na svakom događaju kom ona prisustvuje govori o tom slučaju.

Podsetimo, KRIK je otkrio da je Vulin kupio stan od 107 kvadrata, ali da Agenciji za borbu protiv korupcije nije uspeo da dokaže odakle mu više od 200.000 evra za njegovu kupovinu.

On je objasnio da je novac dobio od suprugine tetke iz Kanade, ali je Agencija posumnjala u istinitost njegovih navoda i istragom otkrila da nema dokaza da je novac unet u zemlju, odnosno da je transferisan na bankovne račune Vulina i njegove supruge.

Agencija je nakon kontrole izveštaj dostavila Tužilaštvu za organizovani kriminal koje je utvrdilo da nema dokaza da je Vulin zloupotrebio položaj ili primio mito i saopštilo da nije nadležno. Slučaj su potom prebacili Prvom osnovnom tužilaštvu koje je ispitivalo da li je Vulin prijavio svu imovinu, dok je poreklo novca ostalo nepoznato.

Vulin je novinarima KRIK-a rekao da je 205.000 evra unosio u delovima po 9.000 čime je izbegao da suma bude prijavljena carini. Ukoliko je ovo tačno, on je morao čak 23 puta da putuje iz Kanade u Srbiju sa novcem.

Na konferenciji povodom 100 dana vlade Vulin je izjavio da se kaje što nije slagao o tome odakle mu novac za kupovinu stana u Beogradu, a dan kasnije da je rekao sve što ima o tom slučaju.

Pročitajte priču o Aleksandru Vulinu.

Pogledajte profil Aleksandra Vulina u bazi imovine političara.

3 Comments

 1. Radojko kaže:

  Bezobrazno i podrepaški.

  • Zelimir kaže:

   Brnabicka svakog dana ima uvid u to koliiko koji ministar ukrade, tako da verujem da joj je zaista svejedno sto je samo jedna od tih kradja otkrivena…

 2. Maja kaže:

  Sram Vas bilo gospodjo Brnabic!