Premijerka veruje Popoviću, a ne zvaničnim dokumentima

Premijerka veruje Popoviću, a ne zvaničnim dokumentima

Ana Brnabić (foto: N1)

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je sa ministrom bez portfelja Nenadom Popovićem razgovarala o slučaju „Rajski papiri“ i da joj je on rekao da nema ofšor firme.

Piše: Milica Vojinović

Premijerka je odlučila da poveruje ministru umesto dokumentaciji objavljenoj u „Rajskim papirima“ i podacima sa sajta Agencije za borbu protiv korupcije.

„Razgovarala sam sa ministrom Popovićem o tome. On je i dao zvaničnu izjavu u vezi sa tim, čini mi se da je izjava prilično jasna, tako da ja se oslanjam na tu izjavu i na moj razgovor sa ministrom Popovićem“, kazala je Brnabić novinarima rekavši da veruje njegovoj izjavi da nema ofšor kompanije.

Brnabić je pozvala nadležene državne organe da reaguju u ovom slučaju ako za to imaju osnov.

U dokumentima iz istraživanja „Rajski papiri“ vidi se da je Popović vlasnik sedam kompanija na Kipru i jedne na Britanskim Devičanskim Ostrvima. Kompanije istih naziva se nalaze i u Popovićevom imovinskom kartonu objavljenom na sajtu Agencije za borbu protiv korupcije.

Dokumentacija takođe pokazuje da Popović poseduje poslove i imovinu čija tržišna vrednost premašuje 100 miliona američkih dolara.

Procurila dokumenta pokazuju da je advokatska kancelarija za vođenje ofšor firmi „Appleby“ proglasila ga je za klijenta visokog rizika i otkrila kontroverzne poslove u kojima su učestvovale njegove ruske kompanije, kao i veze koje je imao s ozloglašenim finansijerom Markom Ričom.

Pročitajte priču o ministru Popoviću

Comments are closed.