Poljska istraživačka organizacija podržala KRIK

Poljska istraživačka organizacija podržala KRIK

Poljska organizacija istraživačkog novinarstva Reporters Fund snažno podržava Mrežu za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK i Stevana Dojčinovića, koji su se našli na meti napada provladinog tabloida.

Doniraj KRIK_300x140„Želimo da izrazimo našu bezuslovnu solidarnost u trenutku teškog političkog progona kome je Dojčinović izložen. Danas su novinari u mnogim delovima sveta pod napadom – organizovani kriminal, korumpirani državni zvaničnici i pravosudni sistem nesposoban za procesuiranje kriminalaca doprinose povećanoj ranjivosti novinara“, stoji u pismu koje je potpisao Vojčeh Češla (Wojciech Cieśla), jedan od osnivača organizacije Reporters Fund.

„Istraživačko novinarstvo Dojčinovića i njegovih kolega je međunarodno poštovano. Stoga, želimo da im pružimo nepokolebljivu moralnu i profesionalnu podršku. Ne branimo novinare samo iz solidarnosti među kolegama – napad na njih zbog njihovog posla, informacija ili mišljenja je zločin protiv društva i stoga zahteva posebnu pažnju. Napad na novinara je napad na pravo društva da bude informisano. Verujemo da je napad na Dojčinovića politički motivisan. Stevan uživa naše puno poverenje i podršku“, zaključuje Češla.

PROČITAJTE HRONOLOGIJU MEDIJSKOG NAPADA NA KRIK

 

Comments are closed.