Optuženi za ubistvo Đurovića: Filip Korać nema veze s ovim slučajem

Optuženi za ubistvo Đurovića: Filip Korać nema veze s ovim slučajem

Advokati Nemanje Ivanova i Darka Veskovića, optuženih da su u martu prošle godine ubili Blaža Đurovića, zatražili su od suda da im dostavi dodatne dokaze, pa je suđenje odloženo. Optuženi Ivanov požalio se na novinske napise u kojima se tvrdi da ih je na ubistvo podstrekao Filip Korać, desna ruka kriminalca Luke Bojovića. „Korać nije optužen u ovom postupku i s tim nema nikakve veze“, rekao je Ivanov.

Piše: Bojana Pavlović

Dvojica optuženih obratila su se sudu tvrdeći da se protiv njih vodi medijska hajka.

„Ponoviću da nemam veze sa ovim ubistvom niti o njemu imam bilo kakva saznanja. U novinama se pojavljuju tekstovi u kojima se navodi da je Filip Korać podstrekač i da je dao vozilo za izvršenje dela. Tražim da to demantujete i kažete da Korać nije optužen u ovom postupku i da s tim nikakve veze. To je još jedna u nizu laži koja šteti ne samo meni nego i njemu“, ispričao je Ivanov.

Vesković je istakao da nema veze sa ubistvom i da stoga niko nije mogao da ga podstrekava, pa tako ni Korać.

Podsetimo, sprska policija je u januaru ove godine saopštila da je raspisala međunarodnu poternicu za Filipom Koraćem, ali nije saopštila zbog čega ga traži.

Korać je, inače, u policijskim dokumentima označen kao desna ruka kriminalca Luke Bojovića, ali u Srbiji nije osuđivan.

Danas je trebalo da svedoči balističar Milan Kunjadić, međutim, branioci su zatražili da im sud pre tog ispitivanja dostavi snimke pregleda automobila za koji se pretpostavlja da je korišćen tokom ubistva i pronalaska dokaza tokom uviđaja. Pošto se s ovim predlogom saglasio i tužilac, sudija je odložila suđenje i sledeće zakazala za novembar.

Ubistvo Đurovića

Ivanov i Vesković optuženi su da su u martu prošle godine ubili Blaža Đurovića ispred kuće u kojoj je stanovao. Njih dvojica, tvrdi tužilaštvo, čekali su Đurovića u zasedi na oko 30-40 metara od njegove kuće. Krenuli su mu u susret, a neposredno pre mimoilaženja kolima Vesković je ispalio u Đurovića 29 projektila iz automatske puške, piše u optužnici.

Optuženi su se potom odvezli u beogradsko naselje Kumodraž gde su zapalili automobil i pobegli, navodi se dalje. Policija je u gepeku pronašla pušku iz koje je pucano na Đurovića, kao i rukavice i deo rukava.

Na pušci su, kako su veštaci utvrdili, pronađeni DNK tragovi obojice optuženih, a tužilaštvo je utvrdilo da je iz nje pucao Vesković dok ju je Ivanov samo nosio.

Ubijeni i optuženi ranije osuđivani

Ubijenom Đuroviću sudilo se  za otmicu Jovice Radonjića, člana kriminalne grupe „Firma“, a postupak je obustavljen pošto je Radonjić ubijen u aprilu 2015.

Probleme sa zakonom imali su i optuženi.

Ivanov je osuđivan zbog različitih krivičnih dela. U postupku za ubistvo Vladana Veličkovića u hotelu „Majdan“ u Beogradu osuđen je na dve godine zatvora jer je tukao Veličkovića u koga je potom pucao Stanko Buhanac. U junu 2007. Ivanov je bio osuđen na godinu i po dana zatvora zbog otmice.

Ime Nemanje Ivanova spominjalo se i u okviru akcije „Papirus“ koju je sprovela bosanska bezbednosna agencija SIPA. On je, kako su tvrdili, bio jedan od onih koje je nabavio lažni pasoš od grupe uhapšene zbog falsifikovanja dokumenata.

Sa lažnim pasošem uhapšen je i Vesković 2017. kada je pokušao da pređe granicu na prelazu Horgoš zbog čega je bio osuđen na uslovnu kaznu.

Pročitajte sve vesti sa ovog suđenja

Comments are closed.