Odloženo suđenje za demoliranje „Komiteta“

Odloženo suđenje za demoliranje „Komiteta“

Advokat sa optuženima (foto: KRIK arhiva)

Suđenje za demoliranje noćnog kluba „Komitet“ u Beton hali u Beogradu oktobra 2018. godine odloženo je danas jer u sud nisu došla dvojica optuženih.

Piše: Bojana Jovanović

Odmah po ulasku u sudnicu utvrđeno je da na optuženičkoj klupi nema Miloša Hrkmana. Njegov nedolazak, kako je delovalo, iznenadio je advokata Nikolu Ristovića koji je sudiji kazao da je sinoć razgovarao sa Hrkmanom i rekao mu za kada je današnje suđenje zakazano. Advokat je potom Hrkmana pozvao telefonom, i sudiji kazao da je „u kolima“, ali ne i da li je blizu i da li će doći u sud.

Osim Hrkmana, na suđenje nije došao ni Inel Čantrić koji je, kako su kazali advokat i optuženi, bolestan i ima temperaturu.

Sudija Snežana Ivković zbog toga je odložila današnje suđenje, ali sve prisutne upozorila da to više neće raditi.

„Ovo je poslednji put da odlažem jer neko nije došao. Ovo mora da se završi, predmet mora da se okonča“, kazala je Ivković i navela da će, ukoliko se ovo ponovi, ili odrediti pritvor Hrkmanu i narediti da ga policija dovede ili odvojeno suditi onima koji ne budu došli na sledeće ročište.

„Mogu da razdvojim postupak i da onda idemo tako“, rekla je i nastavak suđenja zakazala za sredinu novembra.

Suđenje jedanaestorici optuženih u ovom slučaju počelo je u decembru 2018. godine, dva meseca nakon što su, kako tvrdi tužilaštvo, u noćnom klubu „Komitet“ u Beton hali u Beogradu lomili inventar i pretukli više osoba. U „Komitet“ su, piše u optužnici, upali maskirani kapuljačama i fantomkama, a sa sobom su nosili palice i flaše. Po ulasku u klub obarali su i lomili stolove i stolice i udarali goste, tvrdi tužilaštvo. Na sudu su svi negirali krivicu.

KRIK je nedugo posle događaja objavio snimak sigurnosne kamere na kome se vidi grupa od tridesetak osoba kako prilazi ulazu u klub.

Među optuženima su i članovi ekipe ubijenog kriminalca i vođe navijačke grupe „Janjičari“ Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi. Članovi ove grupe hapšeni su zbog različitih krivičnih dela – od tuča, iznuda i trgovine drogom, do ubistava.

Tako su se protiv Aleksandra Vidojevića zvanog Aca Rošavi, jednog od optuženih u ovom slučaju i člana „Janjičara“, vodili postupci za razbojništvo, nasilničko ponašanje i nedozvoljeno držanje oružja.

Vidojević je, pak, široj javnosti najpoznatiji po svom odnosu sa Danilom Vučićem, sinom predsednika Srbije Aleksandra Vučića, o čemu svedoče njihove zajedničke fotografije sa različitih događaja i iz različitih vremenskih perioda. Njih dvojica su tako uslikani u Rusiji na utakmici Svetskog prvenstva u fudbalu, na obležavanju Dana Republike Srpske, tokom druženja u jednom beogradskom noćnom klubu, kao i dok gledaju fudbalsku utakmicu u kafiću u centru Beograda.

Član „Janjičara“ je i optuženi Boris Karapandžić. On je ranije osuđivan za trgovinu drogom, nezakonito posedovanje oružja i razbijanje kafića „Holivud“ u vlasništvu bivšeg vođe navijača Partizana Aleksandra Vavića. Više o tome pročitajte u posebnoj vesti.

Pročitajte sve vesti sa ovog suđenja

Comments are closed.