MUP: Rasvetljena kriminalna likvidacija na Zvezdari

MUP: Rasvetljena kriminalna likvidacija na Zvezdari

Foto: arhiva/KRIK

Policija je otkrila osumnjičenog za ubistvo Jovice Radonjića, člana kriminalne grupe bliske zemunskom klanu, koji je ubijen 2015. godine, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Piše: Milica Vojinović

Policija nija saopštila ime i prezime muškarca koga sumnjiči za Radonjićevo ubistvo, ali je navela da je reč o M.D. koji je 1979. godište i koji se trenutno nalazi u zatvoru u Srbiji zbog drugih krivičnih dela.

Radonjić je, podsetimo, ubijen u aprilu 2015. godine. Ubica je pucao u njega na parkingu ispred stambene zgrade u beogradskom naselju Zvezdara.

Bio je član kriminalne grupe „Firma“ koju je predvodio bivši član ozloglašenog zemunskog klana Miladin Suvajdžić zvani Đura Mutavi.

„Firma“ je bila ogranak zemunskog klana, a njeni članovi su se bavili preprodajom droge na teritoriji Vojvodine. Radonjić je kao član „Firme“ 2005. godine osuđen na četiri godine zatvora za dilovanje droge, ali i nedozvoljeno nošenje oružja.

U javnosti je poznat i po konfliktu sa drugim kriminalcem Blažom Đurovićem, bliskom škaljarskom klanu koji je ubijen 2018. u Beogradu. Detaljnije o tome pročitajte u posebnoj vesti.

Naime, Đuroviću se sudilo za učešće u otmici Radonjića 2014. godine. Postupak je protiv njega obustavljen pošto je ubijen, ali se i dalje sudi njegovom bratu Aleksandru Đuroviću, kao i još petorici optuženih.

Više o mafijaškim likvidacijama pročitajte u bazi Crna knjiga

Comments are closed.