KRIK postao član Globalne mreže istraživačkog novinarstva

KRIK postao član Globalne mreže istraživačkog novinarstva

Mreža za istraživanje kriminala i korupcije – KRIK od danas je član Globalne mreže istraživačkog novinarstva (GIJN), vodeće internacionalne asocijacije novinarskih organizacija.

Piše: Jelena Vasić

GIJN okuplja neprofitne organizacije koje se bave istraživačkim novinarstvom i trenutno ima 138 članica u više od 60 država. Predstavnici ove globalne asocijacije organizuju konferencije i treninge, pomažu i savetuju novinare širom sveta. GIJN je osnovan 2003. godine udruživanjem oko 300 istraživačkih novinara iz različitih zemalja i od tada se stalno širi i bori za slobodu medija.

KRIK je od početka svog rada imao podršku GIJN-a, jer je ova mreža javno osudila napade provladinog tabloida „Informer” na ličnost i rad urednika KRIK-a Stevana Dojčinovića.

Takođe, urednik KRIK-a je u oktobru prošle godine dobio i najviše profesionalno priznanje koje GIJN dodeljuje – nagradu Global Shining Light. Ova međunarodna nagrada dodeljuje se „istrajnim istraživačkim novinarima, koji rade u opasnim uslovima u zemljama u razvoju”.

Novinari KRIK-a počastvovani su zbog članstva u GIJN-u i nastaviće da se zajedno sa kolegama iz drugih medija bore za razvoj istraživačkog novinarstva.

2 Comments

  1. PREDRAG PEDJA GAVROVIĆ kaže:

    AKO STE ZABORAVILI JOŠ GORI NAPAD NA PRIVATNU IMOVINU SE DOGODIO I MENI JOŠ 2007 GODINE 27.JANUARA NA SVETOGA SAVU U VREME TADIĆEVOG REŽIMA I GRADONAČELNIKA BOGDANOVIĆA U EPICENTRU BEOGRADA U TAKOVSKOJ BR 1 SRUŠILI SU MI KUĆU FIRMA ÀTLAS SISTEM D.O.O SAMOVLASNIM NAPADOM NA MOJ POSED OD 196 m2 I BEZ BILO KAKVOG PRSVOSNAŽNOG SUDSKOG ILI DRUGOG DOKUMENTA ZA RUŠENJE I ISELJAVANJE MENE KAO VLASNIKA .POGLEDAJTE SVE O TOM VANDALIZMU I ZLOČINAČKOM NAPADU NA NEPRIKOSNOVENU IMOVINU NA YOU TUBEU POD ,,BEZAKONJE SRBIJE“ I SVE ČE VAM BITI JASNO .I OD TADA SE BORIM PROTIV KORUPCIJE I ORGANIZOVANOG KRIMINALA U INSTITUCIJAMA SISTEMA REPUBLIKE SRBIJE U SUDSTVU ,TUŽILAŠTVU ,SEKRETARIJATU ZA URBSNIZAM,MINISTARSTVU GRADJEVINE,SEKRETARIJATU ZA IMOVINSKO PRAVNE POSLOVE I GRADJEVINSKU INSPEKCIJU ITD.I IMAM TRI TUŽBE U STRAZBURU PROTIV REPUBLIKE SRBIJE I ČEKAM PRAVDU DA SE RAZREŠI OVAJ MOJ SLUČAJ BEZAKONJE SRBIJE UKUCAJTE NS YOU TUBEU

    • Danko kaže:

      Želim vam sve najbolje za vašu upornost,i neka vam je bog u pomoći u ratu sa mafijom,vi ste primer zbog kojih je narod glasao za promenu vlasti,a sad događanja u ul.hercegovačkoj ,ko ju nova vlast istim metodama primenjuje ne mareći za zakone i pravnu državu,da li ćemo postati mafijaška država ,to će mo videti na vašem primeru kako će se završiti ,lično sam prisustovao vašim dolascima na prag Gradske Skupštine ,u koju ste mogli biti od srca samo dočekani na ulazu od strane obezbeđenja ,ali na žalost sekretarice su svevišnja lica koja ne dozvoljavaju pojavljivanje božijim licima koja su zaposleni kao funkcioneri u Gradskoj kući ,pozzzz

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *