Hapšenje u Partizanu, policija opkolila stadion

Hapšenje u Partizanu, policija opkolila stadion

Stadion Partizana (foto: Bojana Pavlović/KRIK)

Nakon hapšenja Veljka Belivuka, vođe navijačke grupe Partizana koji je označen kao organizator kriminalne grupe, policija je jutros na stadionu uhapsila najmanje jednu osobu, javile su novinarke KRIK-a koje su bile na mestu događaja. 

Piše: Jelena Radivojević

Policija i tužilaštvo još nisu saopštili koliko osoba je uhapšeno na stadionu Partizana, ali novinarke KRIK-a koje su na licu mesta prisustvovale su hapšenju.  

Osim stadiona Partizana, policija je opkolila i stadion Crvene Zvezde, ali nije poznato da li je neko i tamo uhapšen.

Belivuk je vođa kriminalno-navijačke grupe koja je ranije postojala pod nazivom „Janjičari” i vodio ju je kriminalac Aleksandar Stanković zvani Sale Mutavi sve dok nije ubijen 2016. godine. Srpska policija označila je Belivuka kao pripadnika kavačkog klana.

Veliki broj naoružanih policajaca opkolio je stadione dva najveća fudbalska kluba kao deo akcije u kojoj je uhapšen Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja, vođa navijačke grupe Partizana „Principi“. Belivuka je srpska policija označila kao člana kavačkog kriminalnog klana, a uhapšen je i njegov najbliži saradnik Marko Miljković i još 15 osoba. Više o tome pročitajte ovde.

KRIK je ranije pisao o vezama koje ovaj klan ima u državi i policiji. Jedna od njih obelodanjena je kada su pre nekoliko godina objavljene fotografije Belivuka sa žandarmom Nenadom Vučkovićem Vučkom, koji je bio blizak državnoj sekretarki Dijani Hrkalović. Takođe, član ove grupe Borko Aranitović obezbeđivao je inauguraciju predsednika Aleksandra Vučića 2017. godine sa koje su novinari i građani nasilno izvedeni.

Poslednjih dana provladini mediji zainteresovali su se za ove veze, iako ne spominju Vučkovićevu ulogu, ali ni to da je sin predsednika Aleksandra Vučića bio viđen u društvu jednog od članova „Janjičara” – Aleksandra Vidojevića zvanog Aca Rošavi. Vidojević je takođe u policijskoj šemi označen kao član kavačkog kriminalnog klana.

Belivuku se sudilo za različita krivična dela, uključujući i za pomaganje u ubistvu, ali za ovo nije osuđen. Detaljnije pročitajte ovde.

Comments are closed.