Dmitrović zbog neprijavljivanja imovine kažnjen upozorenjem

Dmitrović zbog neprijavljivanja imovine kažnjen upozorenjem

Radomir Dmitrović (foto:mc.rs)

Direktor „Večernjih novosti“ Radomir Dmitrović, koji je neprijavljivanjem imovine više od tri godine kršio zakon, kažnjen je upozorenjem direktora Agencije za borbu protiv korupcije. Njegov imovinski karton konačno je objavljen na sajtu Agencije, pola godine nakon što je KRIK otkrio da izbegava da otkrije koliko zarađuje i šta poseduje.

Piše: Predrag Blagojević

Javnost je tako konačno saznala koliko zarađuje direktor i glavni i odgovorni urednik ovog lista kojim upravlja država.

Prema podacima na sajtu Agencije, njegova mesečna neto plata je 448.000 dinara. To znači da kompanija „Večernje novosti“, za Dmitrovićevu platu mesečno izdvaja najmanje 700.000 dinara (više od šest hiljada evra).

Poređenja radi, generalni direktor Radio-televizije Srbije Dragan Bujošević zarađuje 284.000 dinara neto.

Agencija za borbu protiv korupcije saopštila je da je Dmitroviću izrekla „javno upozorenje“ zbog toga što više od tri godine nije prijavio svoju imovinu i prihode.

„Direktor Agencije je doneo rešenje kojim mu je izrečena mera upozorenja, kojom se obavezuje da se ubuduće tokom vršenja javne funkcije pridržava odredaba Zakona o Agenciji koje uređuju obaveze funkcionera“, kratko se navodi u dopisu Agencije.

Podsetimo, KRIK je u junu 2016. godine objavio da Radomir Dmitrović, koji je na funkciji u „Večernjim novostima“ od maja 2013. godine, nije Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio svoju imovinu i prihode. KRIK je tada i otkrio šta sve Dmitrović poseduje.

On se tada pravdao tvrdnjom da su „Novosti“ privatna kompanija i da on zbog toga nije „javni funkcioner“.

U imovinskoj karti koju je podneo Agenciji za borbu protiv korupcije 23. septembra 2016. godine, Dmitrović je naveo i da poseduje luksuzni terenski automobil „honda“, model „CR-V“ iz 2014. godine.

Od nekretnina je prijavio troiposobni stan od 104 kvadrata i polovinu vlasništva njive, čiju površinu nije jasno naveo.

Iako je juna prošle godine u izjavi za KRIK potvrdio da osim stana i džipa poseduje i kuću, ona se u izveštaju ne pominje.

Ipak, istraživanje novinara KRIK-a pokazuje da je Dmitrović sa suprugom i dalje vlasnik kuće od 158 kvadrata u Surčinu, koja je izgrađena bez građevinske dozvole.

Comments are closed.