Crnogorski državljanin likvidiran u Marbelji

Crnogorski državljanin likvidiran u Marbelji

Foto: arhiva

Juče popodne u španskom gradu Marbelja ubijen je crnogorski kriminalac Miloš Peruničić koji je ranije osuđivan za pljačku.

Piše: Milica Vojinović

Peruničić je ubijen dok je stajao na ulici u blizini centra španskog grada Marbelja. Ubica mu je prišao i pucao u njega nekoliko puta iz oružja sa prigušivačem, pišu španski mediji. Navode i da je žrtva umrla odmah, a da je ubicu čekao pomagač na motoru kojim su se odvezli sa mesta događaja.

Likvidacija se dogodila oko dva sata popodne, a ubijeni muškarac bio je star oko 40 godina i živeo je nedaleko od ulice u kojoj je ubijen, pišu lokalni mediji.

Reč je o državljaninu Crne Gore Milošu Peruničiću, poreklom iz Bara, saznaje KRIK. 

Peruničić je kod sebe imao bosanska dokumenta, a crnogorske „Vijesti“ pišu da je navodno bio blizak klanu Baranina Alana Kožara.

Peruničić je 2004. godine osuđen za pljačku Delta banke u Beogradu. Kako je sud utvrdio, on je sa Željkom Milovanovićem naoružan upao u ovu banku u decembru 2003. godine. Uz pretnje zaposlenima uspeli su da ukradu više od 13.000 evra i čekove vredne više od 5.000 evra. 

Milovanović je kasnije osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva hrvatskog novinara Iva Pukanića i to kao direktni izvršilac likvidacije. 

Ubistvo Peruničića jedno je u nizu kriminalnih likvidacija koje se prethodnih godina dešavaju širom Evrope. Većina je posledica rata dva kriminalna klana iz Crne Gore – škaljarskog i kavačkog.

Više o ratu klanova pročitajte u našoj priči: Rat balkanskog podzemlja: Ubistva, veze u policiji i u vrhu države

Comments are closed.